Learn Hebrew, Bat Mitzvah, Haftarah, Torah with a patient tutor - Jewtor!

Jewtor – Privatlektioner i toraläsning, hebreiska, bar och bat mitsva, judendom och bibel

Kanske bor du långt borta från en storstad med en judisk församling. Kanske är din rabbin eller kantor för upptagen för att undervisa dig. Kanske är du för blyg för att be om privat undervisning i nusach, det traditionella sättet att leda en judisk gudstjänst. Eller så kanske du vill studera hebreiska, för att bättre kunna följa toraläsningen i syngogan, eller kunna bättre förstå siddurn (judiska bönboken), eller förbereda dig för en resa till Israel genom att förbättra din förmåga att konversera på hebreiska.

Eventuellt är du förälder till ett barn som behöver förberedas inför en bar eller bat mitsva. Eller kanske du själv skulle vilja lära dig. Särskilt om det har varit länge sen du blev bar eller bar mitsva, kan det kännas skrämmande att börja på nytt som vuxen. Kanske är du redo att fira en vuxen bar/bat mitsva. Eller kanske du helt enkelt bara vill hjälpa till att läsa tora i all stillhet.

Det är just här som Jewtor – judiska privatlektioner – kan hjälpa dig, i en stödjande inlärningsmiljö med en vänlig, hjälpsam privatlärare.

Vad du kan lära dig med judiska privatlektioner online:

 • hur man läser tora med korrekt trop (cantillationteckning)
 • att konversera på modern hebreiska (som den talas i Israel idag)
 • hur man läser haftara (läsningen ur profeterna som följer torahläsningen)
 • hur man leder gudstjänst i synagogan med de rätta melodierna (vardag, shabat, helgdagar, jom kippur och rosh hashana)
 • personligt formulerad undervisning i en valfri bok ur toran, inklusive veckans tora-avsnitt

Bettina Schwarzman heter jag, personen bakom jewtor. Jag växte upp i Stockholm och flyttade sen till Israel, och bodde där ett dussin år. Jag gick ut Hebrew University med examen i historia och pedagogik, och flyttade så småningom till USA och Kanada. Jag har läst tora och haftarah, samt lett gudstjänster i många olika synagogor.

  Är du redo att börja ditt personliga judiska inlärningsprogram?

  Kontakta oss om du är redo att börja ditt personliga judiska inlärningsprogram. Du skyller oss ingenting, det är bara ett mail.

  Ditt namn (obligatoriskt)

  Din e-post (obligatoriskt, så att vi kan skriva till dig)

  Ditt telefonnummer (obligatoriskt, så att vi kan ringa dig)

  Jag vill lära mig...

  Ditt meddelande